Servis tuš kabine potrepan redovno jer je čest problem u domaćinstvima, posebno zbog nakupljanje kose, sapuna, šampona i drugih nečistoća koje se talože u odvodu. Kada voda iz tuš kabine počne sporo da otiče ili se potpuno zaustavi, to je jasan znak da je odvod zapušen i da je potrebna intervencija kako bi se problem rešio. Ako se zagušenje ne reši na vreme, može doći do prelivanja vode i potencijalnog oštećenja kupatila.

Simptomi zagušenja tuš kabine

Najčešći simptomi zagušenja tuš kabine uključuju sporo oticanje vode, zadržavanje vode na dnu kabine, neprijatne mirise iz odvoda i, u nekim slučajevima, povratak vode u kabinu. Ovi znakovi ukazuju na to da je odvod blokiran i da je potrebno odgušenje.

Servis tuš kabine – odgušenje

Inspekcija odvoda:
Prvi korak u servisu odgušenja je detaljna inspekcija odvoda. Tehničar proverava stanje cevi i sifona kako bi identifikovao tačnu lokaciju zagušenja. Pregled može uključivati i korišćenje kamere za inspekciju cevi, ako je zagušenje dublje u sistemu.

Ručno uklanjanje blokade:
Ako je zagušenje lokalizovano blizu površine, može se ukloniti ručno korišćenjem alata poput zmije za odgušenje. Ovaj alat se uvodi u odvod i rotira kako bi se izvukla kosa, sapun i druge naslage koje uzrokuju blokadu.

Mašinsko odgušenje:
Kada ručno odgušenje nije dovoljno, koristi se mašinsko odgušenje. Mašine sa rotirajućim sajlama ili kablovima omogućavaju tehničaru da prodre dublje u cev i efikasno ukloni tvrdokorne naslage. Ova metoda je posebno korisna za uklanjanje naslaga koje se nalaze dalje u sistemu.

Odgušenje vodom pod pritiskom:
U težim slučajevima, koristi se metoda odgušenja vodom pod visokim pritiskom. Ova tehnika ispira naslage iz cevi i osigurava da je odvod potpuno prohodan.

Provera funkcionalnosti i prevencija:
Nakon uklanjanja blokade, tehničar proverava da li voda pravilno otiče iz tuš kabine. Takođe, može preporučiti preventivne mere kao što je redovno čišćenje odvoda, korišćenje zaštitnih mrežica na odvodu kako bi se sprečilo ulazak kose i drugih materijala, i redovno ispiranje odvoda vodom pod pritiskom.

Zagušenje tuš kabine može biti neprijatno, ali uz pravovremenu i profesionalnu intervenciju, problem se može brzo rešiti. Naš servis za odgušenje tuš kabine pruža pouzdanu uslugu koja obezbeđuje nesmetan rad vašeg kanalizacionog i vodovodnog sistema i omogućava vam da uživate u svakodnevnom korišćenju kupatila bez brige o zagušenjima.