Servis lavaboa je česta intervencija jer se lavabo često koristi i zagušenje lavaboa je problem u domaćinstvima, koji može izazvati frustraciju i ometati svakodnevne aktivnosti. Ova vrsta zagušenja najčešće nastaje zbog nakupljanja kose, sapuna, ostataka paste za zube i drugih materijala koji se vremenom lepe za unutrašnje zidove cevi. Ako se ne rešava pravovremeno, zagušenje može izazvati ozbiljne probleme u vašem kanalizacionom sistemu.

Kako prepoznati zagušenje lavaboa?

Simptomi zagušenja lavaboa uključuju usporen protok vode, neprijatan miris koji dolazi iz odvoda, ili potpuni zastoj vode koja ne odlazi iz lavaboa. Ovi simptomi ukazuju na to da je vreme za intervenciju i servis odgušenja.

Servis lavaboa – odgušenje

Servis odgušenja lavaboa započinje inspekcijom kako bi se identifikovao tačan uzrok problema. U mnogim slučajevima, problem može biti rešen jednostavnim čišćenjem sifona, koji se nalazi ispod lavaboa i često skuplja sve vrste nečistoća.

Čišćenje sifona: Prvi korak je uklanjanje sifona i ručno čišćenje svih naslaga koje su se nakupile. Ovo je relativno jednostavan postupak koji može odmah rešiti problem.

Korišćenje zmije za odgušenje: Ako čišćenje sifona ne reši problem, koristi se zmija za odgušenje. Ovaj fleksibilni alat prodire dublje u cev, razbijajući blokade koje su van domašaja ručnog čišćenja. Zmija se uvlači u cev kroz otvor za odvod i rotira se kako bi razbila i uklonila naslage.

Primena hemijskih sredstava: U nekim slučajevima, može biti potrebno koristiti hemijska sredstva za otapanje tvrdokornih naslaga masti i sapuna. Međutim, ovakva sredstva treba koristiti s oprezom, jer mogu oštetiti cevi ako se ne koriste pravilno.

Mašinsko odgušenje:
Za ozbiljnija zagušenja koja ne mogu biti rešena ručno ili zmijom, koristi se mašinsko odgušenje. Ove mašine koriste rotirajuće sajle ili vodu pod pritiskom da bi uklonile i najtvrdokornije blokade.

Prevencija budućih zagušenja
Nakon uspešnog odgušenja lavaboa, važno je preduzeti mere za prevenciju budućih problema. Ovo uključuje redovno čišćenje lavaboa, izbegavanje ispuštanja masnih i uljanih supstanci u odvod, kao i upotrebu zaštitnih mrežica koje sprečavaju ulazak kose i drugih čvrstih materijala u cev.

Zagušenje lavaboa je neprijatno, ali se može brzo i efikasno rešiti uz pravilnu intervenciju. Naš servis za odgušenje lavaboa pruža profesionalnu uslugu koja uključuje sve neophodne korake za rešavanje problema, osiguravajući da vaš vodovodni sistem radi besprekorno i bez zastoja.